Coronavirusets spikprotein spiller en viktig rolle

Annonse 1

Annonse 1

En studie som nylig har blitt publisert av amerikanske og kinesiske forskere viser at de spikproteiner som genereres av coronavaksinene kan gi alvorlige skader på blodkarene.

Alt tyder på att det er akkurat disse spikproteiner som også finnes på viruset, som gir opphav till de alvorlige symptomer som Covid-19 gir.

Det kan altså være sånn at vaksinen kan gi opphav til de samme skader som gis av coronaviruset.

Gjennom å sprute inn vaksine med denne mRNA- eller DNA-komponent forårsaker man at celler i kroppen begynner å produsere spikproteinet. Formålet er å aktivere kroppens immunforsvar slik at det angriper spikproteinet og seden, om en coronainfeksjon oppstår, immunforsvaret er forberedt på å kjenne igjen og angripe viruset og dets spikprotein. Problemet er nå altså at spikproteinet viser seg å være den virkelig farlige komponenten hos coronaviruset og at vaksinen får celler til å begynne å produsere dette emne etter vaksinasjon.

Salk-forskere samarbeidet med forskere ved University of California San Diego om papiret, inkludert medforfatter Jiao Zhang og medforfatter John Shyy, blant andre.

Selv om funnene i seg selv ikke er helt overraskende, gir papiret klar bekreftelse og en detaljert forklaring på mekanismen som proteinet skader vaskulære celler for første gang. Det har vært en økende enighet om at SARS-CoV-2 påvirker det vaskulære systemet, men nøyaktig hvordan det gjorde det ble ikke forstått. På samme måte har forskere som studerer andre koronavirus lenge mistenkt at piggproteinet bidro til å skade vaskulære endotelceller, men dette er første gang prosessen er dokumentert.

I den nye studien opprettet forskerne et «pseudovirus» som var omgitt av SARS-CoV-2 klassisk krone av piggproteiner, men som ikke inneholdt noe reelt virus. Eksponering for dette pseudovirus resulterte i skade på lungene og arteriene til en dyremodell – noe som beviser at piggproteinet alene var nok til å forårsake sykdom. Vevsprøver viste betennelse i endotelceller som kantet lungearteriene.

Teamet replikerte deretter denne prosessen i laboratoriet og utsatte sunne endotelceller (som strekker arteriene) for piggproteinet. De viste at piggproteinet skadet cellene ved å binde ACE2. Denne bindingen forstyrret ACE2s molekylære signalering til mitokondrier (organeller som genererer energi til celler), og forårsaket at mitokondriene ble skadet og fragmentert.

Tidligere studier har vist en lignende effekt da celler ble eksponert for SARS-CoV-2-viruset, men dette er den første studien som viser at skaden oppstår når celler utsettes for piggproteinet alene.

Da oppstår spørsmålet om det egenproduserte spikproteinet kan skade blodkarene og gi de ulike sykdommer som kopples sammen med Covid-19. Mye tyder på at dette kan være en forklaring på de mystiske blodpropper som har fått flere land til å slutte å bruke Astra Zenecas vaksinen.

Et annet spørsmål blir hvor lenge cellene fortsetter å produsere disse spikproteinene. Det oppstår en mengde spørsmål som ennå savner svar og hele vaksinasjonskampanjen behøver vurderes på nytt i lyset av denna oppdagelsen.

Vaksinene har ikke gjennomgått kliniske tester.

Det er foreslått inntak av høye doser C-vitamin for å øke blodkarenes beskyttelse mot spikproteinene. D-vitamin og zink er andre emner som i forskningen har blitt løftet frem som viktige tilskudd for å hindre alvorlig sykdom av Coronavirus.

 

Kilde

Comments

comments

Annonse 2

Annonse 2

Be the first to comment

Leave a Reply

Epostadressen din vil ikke vises.


*