COVID-19 Vaksine gjennombruddsinfeksjoner

Annonse 1

Annonse 1

Med utbyggingen av COVID-19-vaksinen er det et aspekt ved vaksinen som ikke har fått mye dekning i de vanlige media.

Her er rapporten fra Centers for Disease Control and Prevention:

Som bakgrunn, ifølge CDC, har ca. 101 millioner amerikanere fullstendig vaksinert mot SARS-CoV-2-viruset per 30. april 2021. Frem til 30. april 2021 ble det påvist og rapportert totalt 10 262 SARS-CoV-2-infeksjoner hos personer som hadde blitt fullvaksinert fra 46 stater. Dette betyr at (minst) en av hver 9 842 vaksinerte individer har opplevd en banebrytende COVID-19-infeksjon i USA.

Dataene kan fordeles videre som følger:

Kvinner – 6.446 tilfeller (63 prosent)

Median pasientalder – 58 med en rekkevidde på 40 til 74 år

Asymptomatiske tilfeller – 2725 (27 prosent)

Sykehusinnleggelser – 995 (10 prosent)

Sykehusinnleggelser av andre grunner – 289

Dødsfall – 160 (2 prosent)

Median alder for dødsfall – 82 år

Sekvenseringsdata tilgjengelig – 555 tilfeller (5 prosent)

Infeksjoner med bekymringsvarianter (av 555 tilfeller) – 356 tilfeller

Selv om antall gjennombruddsinfeksjoner kan synes å være relativt små (med mindre du er ulykken med å være en av de som opplever COVID-19 etter vaksinasjoner), bemerker CDC at det er minst tre begrensninger i dataene:

1.) antall rapporterte COVID-19-gjennombruddstilfeller er sannsynligvis en betydelig undertelling av alle SARS-CoV-2-infeksjoner blant fullvaksinerte personer, gitt at det nasjonale vaksineovervåkningssystemet er avhengig av frivillig rapportering.

2.) Mange personer med gjennombruddsinfeksjoner mot vaksine (spesielt de som har milde tilfeller eller er asymptomatiske) kan ikke søke om testing.

3.) Som nevnt ovenfor, er SARS-CoV-2-sekvenseringsdata bare tilgjengelig for 555 tilfeller eller 5 prosent av de totale gjennombruddstilfellene som er rapportert til CDC.

For å forvirre problemet ytterligere, fra 1. mai 2020, gikk CDC fra å overvåke alle COVID-19-gjennombruddsinfeksjoner til bare å undersøke tilfellene av pasienter som enten er innlagt på sykehus eller dør, siden CDC hevder at dette er tilfellene som er av den høyeste kliniske og folkehelsemessige betydningen. Dette betyr at det til slutt ikke vil bli rapportert om de faktiske COVID-19-gjennombruddssakene som gjør det vanskelig for forskere å bestemme en nøyaktig vurdering av vaksinens effektivitet.

Likevel sier CDC at:

«Antallet COVID-19 tilfeller, sykehusinnleggelser og dødsfall som vil bli forhindret blant vaksinerte personer vil langt overstige antall tilfeller av vaksine.»

…og det:

«FDA-godkjente COVID-19-vaksiner er trygge og effektive. CDC anbefaler at alle personer i alderen ≥ 12 år vaksineres med en FDA-godkjent COVID-19-vaksine.»

… selv om vaksine fase tre forsøk ikke er slutt til 6. april 2023 for Pfizer-vaksinen og 27. oktober 2022 for Moderna-vaksinen.

Oversatt med Google Translate fra her

Comments

comments

Annonse 2

Annonse 2

Be the first to comment

Leave a Reply

Epostadressen din vil ikke vises.


*