Dyrket cannabis – slapp fengsel

Annonse 1

Annonse 1

En 39-åring som dyrket cannabis hjemme, slapp unna med samfunnsstraff da han forleden møtte i retten for den ulovlige geskjeften.

I følge dommen var det så mange formidlende omstendigheter at Aust-Agder tingrett valgte å se bort fra påtalemyndighetenes påstand om 80 dager bake murene og heller gi 39-åringen 58 timers samfunnstjeneste.

Mannen hadde nemlig flere gode grunner til å dyrke sin cannabis selv. Som ansatt i anleggsbransjen hadde han pådratt seg en ryggskade som medførte store kroniske smerter og et høyt medisinforbruk, som han mente ikke hjalp noe særlig. Men da han fikk utskrevet cannabisolje av en Nederlandsk lege, kunne han nesten helt slutte med de foreskrevne medisinene, bla benzodiazepiner som han hadde blitt avhengig av. Men pga reiseutgiftene til Nederland, valgte han altså å dyrke cannabis selv selv om det er ulovlig i Norge.

Nå slipper altså mannen fengsel for de 9 cannabisplantene han dyrket og som ville gitt ham 300 gram tørket marihuana.

Det kan kanskje tolkes som at det er en viss forståelse for at bruk av cannabis til smertelindring kan ha noe for seg og at det kanskje ikke burde vært ulovlig?

Hva mener du?

Comments

comments

Annonse 2

Annonse 2

Be the first to comment

Leave a Reply

Epostadressen din vil ikke vises.


*