Hva er staking

Annonse 1

Annonse 1

Som vi har diskutert tidligere, stoler Proof of Work-blokkjeder på mining for å legge til nye blokker i blockchain. I motsetning til dette produserer og validerer Proof of Stake-kjeder nye blokker gjennom prosessen med staking. Staking involverer validatorer som låser myntene sine slik at de kan velges tilfeldig av protokollen med bestemte intervaller for å lage en blokk. Vanligvis har deltakere som staker større beløp større sjanse for å bli valgt som neste blokkvaliderer.

Dette gjør det mulig å produsere blokker uten å stole på spesialisert mining, for eksempel ASIC. Mens ASIC-mining krever en betydelig investering i maskinvare, krever staking en direkte investering i selve kryptovalutaen. Så i stedet for å konkurrere om neste blokk med beregningsarbeid, velges PoS-validatorer basert på antall mynter de satser. “Innsatsen” (myntholdingen) er det som stimulerer validatorer til å opprettholde nettverkssikkerhet. Hvis de ikke klarer det, kan hele deres innsats være i fare.

Mens hver Proof of Stake-blokkjede har sin spesielle stakevaluta, vedtar noen nettverk et to-token-system der belønningen blir utbetalt i et andre token.

På et veldig praktisk nivå betyr innsats bare å holde midler i en passende wallet. Dette gjør det i det vesentlige mulig for hvem som helst å utføre forskjellige nettverksfunksjoner mot å gi belønninger. Det kan også omfatte å legge til midler i en stakingpool.

Comments

comments

Annonse 2

Annonse 2

Be the first to comment

Leave a Reply

Epostadressen din vil ikke vises.


*